Categories

alexandria

Alexandria Ocasio Cortez

alexandria

“Justice is about making sure that being polite is not the same thing as being quiet. In fact, oftentimes the most righteous thing you can do is shake the table.”

Cu toții avem o dorință de a schimba lumea. Acesta este unul dintre lucrurile prin care ne asemănăm, indiferent de vârstă, origine sau stare socială. Dar mulți dintre noi ne simțim neputincioși în fața întregii lumi și mai ales în fața politicienilor, care par interesați mai mult de bani decât de oameni. Foarte puțini dintre noi găsesc puterea de a se ridica și a schimba ceva. Și există și mai puține cazuri în care o persoană reușește să ocupe un loc la masa acestor politicieni.

Chiar dacă este greu de crezut, există astfel de cazuri. Cum au reușit să ajungă într-o lume a politicii fără scrupule, dar fără a pierde din vedere ceea ce e important?

Ei bine, pentru o poveste ca asta trebuie să ne uităm în New York, în al 14-lea district, unde în acest moment reprezentanta în Congres este Alexandria Ocasio-Cortez, o tânără social democrată despre care se spunea ca nu are nicio șansă să caștige.

Cine este femeia care a spart tiparele?

Născută la data de 13 octombrie 1989 în Bronx, New York, Alexandria Ocasio-Cortez a studiat economie și relații internaționale la Universitatea din Boston, după absolvire a devenit barmaniță și ospătăriță pentru a-și ajuta familia cu cheltuielile, mama ei lucrând ca șofer de autobuz și cameristă.

O mutare riscantă pentru un bine comun

Experiența Alexandriei în domeniul politic datează încă din timpul universității, când a lucrat pentru senatorul Ted Kennedy din Massachusetts și a ajutat la organizarea campaniei lui Bernie Sanders din 2016.

Totuși, cum a reușit o barmaniță din Bronx să câștige alegerile în fața lui Joe Crowley, reprezentant neînvins în ultimele 10 alegeri?

Răspunsul nu este unul simplu. A avut o echipă neconvențională și convingeri puternice, care i-au adus suportul oamenilor. Ocasio-Cortez a demisionat în februarie 2018 de la barul la care lucra, Flats Fix, și a început să lucreze cu Saikat Chakrabarti, care se află pe lista “Power List: 19 people to watch in 2019” realizată de Politico.

Deoarece a lucrat în vânzare, a devenit foarte pricepută în a asculta oamenii și la a le înțelege nevoile, două trăsături care au ajutat-o enorm în campanie.

Echipa ei era neexperimentată în politică, dar un grup de tineri socialiști din Detroit au produs un videoclip pentru campanie, în care o prezentau pe AOC ca fiind o perdantă a clasei muncitoare.

Videoclipul pune în valoare mesajul lui Ocasio-Cortez: inegalitatea economică este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Statele Unite. În scurt timp, filmul a ajuns viral, ceea ce i-a adus foarte mulți suporteri.

Lupta pentru valori nu se oprește niciodată

Pe lângă faptul că a reușit să câștige în fața lui Joe Crowley, învingând astfel banii cu ajutorul oamenilor, Alexandria Ocasio-Cortez a devenit în ianuarie 2019 cea mai tânără membră a Congresului American. Aceasta a continuat să asculte oamenii și să lupte pentru ei.

În august 2018 a fost criticată pentru faptul că a exclus doi jurnaliști dintr-o întâlnire deschisă publicului. Dorea ca spațiul în care se desfășoară aceste întâlniri să fie unul în care oamenii se vor simți în siguranță.

Alexandria Ocasio-Cortez continuă să îl critice pe președintele Donald Trump și să lupte pentru ceea ce este moral. Când a devenit membră a Congresului, a prioritizat “The Green New Deal”, un set de investiții publice în energie regenerabilă.

Deci ce reprezintă Alexandria Ocasio-Cortez în zilele noastre? Este o gură de aer proaspăt într-o lume poluată de corupție.

A se citi articolul original aici și aici.

Link catre articolele originale:

No Comments

Post a Comment