Categories

Proiect 2012 – Leadership Today – editia a I-a

Cum anume s-au derulat activitatile:

1. Participarea la seminarii

Sustinerea seminariilor cu tema “Inteligenta emotionala” si “Creativitatea”. In fiecare institutie de invatamant se vor oferi un maxim de 100 de locuri. Inscrierile se vor face on-line in numarul de locuri disponibile.

2. Formarea echipelor de cate 5 persoane.

Coaching cu echipele formate pe fiecare liceu in competente organizationale pe  domeniile marketing si vanzari, project management, comunicare si relatii publice, leadership. Se adreseaza elevilor din clasa a X-a si a XI-a care vor participa, in echipe de cate 5 membri,  la un concurs de proiecte cu caracter socio-educativ. In fiecare liceu participant la proiect se va forma cate o echipa care vor beneficia gratuit de consiliere si asistenta din partea formatorilor  pentru realizarea proiectelor. Echipa castigatoarea va fi cooptata in implementarea proiectului LEADERSHIP TODAY-SCOALA DE LIDERI pentru editia urmatoare.

Liceele participante au fost:

Colegiul National “Mircea cel Batran”

Echipa Apex – Veni, Vidi, Vici
Izel Selim
Descriere proiect:

Colegiul National Pedagogic “Constantin Bratescu”

Echipa Peda’s – Togheter is better
Fraico Roxana Alexandra, Filip Ioana
Descriere proiect:

Liceul Teoretic “George Calinescu”

Echipa McBlue – Together we stand, divided we fall
Mariana Nedelea, Cornateanu Elisabeth Alexandra, Militaru Nicola Maria, Pavel Georgiana, Ionita Daniel Andrei

Proiectul nostru consta in informarea tinerilor despre voluntariat si lansarea invitatiilor de participare pentru acestia. Pentru a realiza acest lucru, pentru a avea un impact semnificativ asupra tinerilor si pentru a ii convinge pe acestia sa participe la activitatile de voluntariat, vom invita diverse ONG-uri la Ziua Portilor Deschise pentru Voluntariat. Consideram ca un pas important in proiectul nostru este DIVERSITATEA ONG-urilor. Astfel, tinerii vor avea mai multe optiuni si vor participa la activităţile care corespund intereselor acestora.
Internetul, fluturaşii, posterele, filmuletele, power-point-urile, invitatiile, etc, vor fi resursele noastre pentru a informa si a convinge tinerii din Constanţa sa participe la activitati, sa faca voluntariat, sa le dovedim ca se poate SI ALTFEL, ca putem cu totii sa facem DIFERENTA.

Liceul Teoretic “Ovidius”

Echipa Papillon – Colour is our life

Liceul cu program sportiv “Nicola Rotaru”

Echipa Save Green – Die for a better world
Nicolae Sebastian Bizduna, Stoica Ana-Maria Claudia, Butnariu Elena Loredana, Anton Stefan, Alexandru Teșeleanu Vicențiu

Revitalizarea parcurilor si spatiilor verzi, dar si infrumusetearea acestora. Angrenarea oamenilor in actiuni de voluntariat, dar si promovarea voluntariatului.

Liceul Tehnologic de Electrotehnica si Telecomunicatii

Echipa Friends Team – We are the change
Dogariu Cristiana, Vasile Andrei, Mirciu Maximilian, Mitrus Cristina, Musetoiu Alexandra
Integrarea romilor in scoala romaneasca.

Liceul Teoretic Decebal

Denumire:
Membri:
Descriere proiect:

Liceul Teoretic Traian

Denumire:
Mihai Tesila, Ciprian Morti, Vicentiu Radulescu, Irina Scarlat, Madalina Frincu

Acest proiect viveaza bebelusii abandonati din sectiunea Maternitate din spitalul Judetean Constanta. Vom reusi acest proiect cu ajutorul sponsorizarilor din partea magazinelor de specialitate.

3. Initierea si implementarea unor proiecte cu implicatii socio-educative.

Proiectele vor intra intr-un concurs menit sa creasca spiritul de competentie intre participant dar si sa aduca un beneficiu de imagine liceelor participante. Concepute, executate si implementate in intregime de catre elevii participanti, asistati de membri echipei de proiect, vor fi evaluate de un juriu format din reprezentati ai scolii, autoritatilor locale si mediului de afaceri constantean

 Finalistele proiectului LEADERSHIP TODAY- SCOALA DE LIDERI 2012:

McBlue (Liceului Teoretic Geroge Calinescu) – echipa castigatoare a proiectului

Iti plac culorile? Imita natura!
Ce au avut ei de gand
Ceva poze

Apex (Colegiul National Mircea cel Batran)

Infinit mai fun – Flashmob
Ce au avut ei de gand
Ceva poze