Categories

Marie-Rose Mociorniţă

Marie-Rose Mociorniţă

Marie-Rose Mociornita

“Pe vremea aceea, valorile nu speriau pe nimeni. In ziua de azi, valorile autentice ii deranjeaza pe multi.”

Marie- Rose Mociornita, nepoata unuia dintre cei mai vestiti si mai bogati capitalisti din Romania interbelica,Dumitru Mociornita, este un exemplu de putere si perseverenta.Avand un destin zvarcolit si un trecut dureros,Marie-Rose inca spera si lupta pentru o schimbare in Romania.

Biografie:

Marie-Rose Mociornita este nepoata lui Dumitru Mociornita,cel mai bogat producator de incaltaminte si pielarie din Romania anilor 1920-1930 si cel care a pus bazele industriei romanesti organizate.Tatal ei,Ion Mociornita,fost avocat, a administrat afacerile pana la venirea la putere a comunistilor, cand a fost arestat politic, iar averea familiei a fost confiscata. In anii ’70, dupa eliberarea din inchisoare a lui Ion Mociornita, Marie Rose si mama sa, Rosette, au plecat in Canada. Usa le-a fost deschisa de talentul pentru pictura a Rosettei Mociornita. Trei ani mai tarziu, i se permitea si lui Ion Mociornita sa paraseasca tara.

Marie-Rose a revenit in Romania in anii 1990.Este divortata si are un fiu pe nume Joseph, in varsta de 25 de ani.

A terminat apoi Facultatea de Marketing si Comert la Londra si face cariera in Relatii Publice. A organizat evenimente, expozitii, targuri, strangeri de fonduri, chiar si pentru politicieni, precum fostul premier britanic John Major.

A terminat apoi Facultatea de Marketing si Comert la Londra si face cariera in Relatii Publice. A organizat evenimente, expozitii, targuri, strangere de fonduri, chiar si pentru politicieni, precum fostul premier britanic John Major.

Faptul ca a avut un trecut zbuciumat nu a descurajat-o,din contra lupta si astazi pentru ceea ce crede.In ciuda la ce a trait,Marie-Rose a ramas om.

“Pe vremuri, o intelegere verbala era respectata pana la capat. Astazi, cu atatia intermediari, eticheta cuvantului nu mai are valoare. Ar trebui sa mai existe oameni in ochii carora sa te uiti si sa-ti dea cuvantul. “

Evenimente:

Marie-Rose Mociornita – Gala UNICEF 2009