Categories

Michael Jeffrey Jordan

Michael Jeffrey Jordan

Michael Jeffrey Jordan

“I’ve missed more than 9000 shots in my career. I’ve lost almost 300 games. 26 times, I’ve been trusted to take the game winning shot and missed. I’ve failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed. “

Michael Jordan a fost proclamat cel mai mare jucator de baschet al tuturor timpurilor.Nu doar ca are o cariera formidabila in baschet,dar continua si astazi sa exceleze in acest domeniu ca proprietar majoritar al clubului de baschet Charlote Bobcats. Michael Jordan este exemplul de om care niciodata nu i-a fost teama de esec ,care a invatat din fiecare gresala si care a savurat fiecare moment al vietii doar pentru placerea de a juca.

Pozitie: fost jucator profesionist de baschet,actual om de afaceri si proprietar majoritar la clubul de baschet Charlote Bobcats.

Biografie:

Nascut pe 19 febroarie 1963 , Michael Jeffrey Jordan , este un jucator profesionist de baschet, actual este un om de afaceri si proprietar majoritar la clubul de baschet Charlote Bobcats. Michael Jordan a fost proclamat cel mai mare jucator de baschet al tuturor timpurilor”. Jordan a fost unul dintre sportivii cei mai comercializati ai generatiei sale si a fost cel mai important instrument in popularizarea NBA in jurul lumii in anii 1980 si 1990.

Dupa o cariera formidabila de la Universitatea din Carolina de Nord la Chapel Hill, unde a fost un membru al Tar Heels Campionatul National, Jordania s-au alaturat echipei Chicago Bulls din NBA in 1984. El repede a aparut ca o stea , distrand multimea cu profilul lui de marcator. Abilitatea sa de a sari, ilustrata prin efectuarea de Slam dunks de la linia de aruncari libere, in concursuri de slam dunk, i-a adus porecle “Air Jordan” si “His Airlinnes”. El si-a castigat, de asemenea, reputatia de a fi unul dintre cei mai buni jucatori de baschet din defensiva.

In 1991, el a castigat primul sau campionat NBA cu Bulls,si au urmat si alte titluri in 1992 si 1993, asigurand “three-peat” . Desi Jordan s-a retras brusc din baschet la inceputul sezonului 1993-1994 NBA,dorind sa urmeze ocariera in Baseball, el a revenit Bulls in 1995 si i-a condus la trei campionate suplimentare (1996, 1997, si 1998), precum si o NBA-inregistra 72 victorii de sezon regulat in NBA sezonul 1995-96.

Jordan s-a retras pentru a doua oara in 1999, dar a revenit pentru doua sezoane mai multe NBA in 2001, ca jucator la Washington Wizards.

Premii individuale si realizarile sale includ cinci premii MVP, 10 nominalizari in primul 5 la allstar game, paisprezece aparitii in NBA All-Star Game, trei All-Star Game premii MVP, zece titluri de notare, trei titluri pentru interceptii, sase premii de MVP in Finala NBA , iar din 1988 NBA jucatorul aparator al anului. El detine inregistrari NBA pentru cu cele mai multe puncte marcate (30.12 de puncte pe meci) si playoff cel mai mare punctaj mediu de cariera (33.45 puncte pe meci).

In 1999, el a fost numit cel mai mare atlet din America de Nord a secolului 20 de ESPN si a fost al doilea la Babe Ruth pe lista de Associated Press a celor mai mari sportivi ai secolului. El a fost ales la baschet Hall of Fame la 06 aprilie 2009 si a fost inaugurat pe 11 septembrie 2009.Jordan este, de asemenea, remarcat pentru declaratiile oficiale de aprobare a produsului sau. El a alimentat succesul de Nike Air adidasi-Jordan, care au fost introdusi in 1985 si sa ramana populari astazi, de asemenea, Jordan a jucat in filmul din 1996- Space Jam ca pe sine insusi.

El este proprietarul majoritar si sef al operatiunilor de baschet pentru Bobcats NBA Charlotte, a castigat recent un razboi al ofertelor de a cumpara participatii de control in echipa de la fondarea de catre proprietarului Robert L. Johnson.

Video:

Top 10 All Time Michael Jordan: http://www.youtube.com/watch?v=H8M2NgjvicA

“Niciodata nu m-am gandit la consecintele ratarii unei aruncari mari … cand te gandesti la consecinte, te gandesti intotdeauna la un rezultat negativ.”