Categories

Ellen DeGeneres

I am saddened by how people treat one another and how we are so shut off from one another and how we judge one another, when the truth is, we are all one connected thing. We are all from the same exact molecules.

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres este o sursa inepuizabila de optimism si buna stare.

A fost inclusa in Forbes top 100 cele mai puternice femei si in top-ul revistei Times 100 cei mai influenti oameni. Ellen reuseste sa imbine umorul cu spiritul si responsabilitatea civica pentru a promova egalitatea . Este implicata in multe campanii contra discriminarii -Trevor Project – , cancerului la san-Pink for the Cure – , incalzirii globale , abuzului animalelor-Gentle Barn- si multe altele . De-a lungul carierei sale , de 31 de ani , Ellen a dovedit ca autenticitatea fata de propria persoana cat si pasiunea pentru cea ce faci sunt indeajuns pentru a reusii in ce-ti propui. Ellen reprezentand una dintre multele valori si modele numai bune de urmat de catre tanara generatie.Cariera sa insa nefiind lipsat de esecuri aceasta a putut demonstra taria sa de caracter , perseverenta si ambitia sa de a face diferenta in lume.
Biografie :

Nascuta pe 26 ianuria 1958 intr-o familie modesta din Louisiana , si-a terminat studiile gimnaziale si cele liceale urmand apoi studiile la Universitate din New Orleans.Dupa doar un semestru tanara Ellen decide sa abandoneze faculatea pentru a lucra la un birou de avocatura alaturi de verisoara sa pentru o scurta perioada de timp ocupand functia de copist. In anii ei de tinerete aceasta a avut multe job-uri in diverse domenii precum vanzatoare la un lant de magazine de haine din cadrul unui mall local , ospatar la TGI Friday’s , zugrav si barman. Experientele adune in acesti ani sunt adesea amintite in monologurile cat si in Stand-up-urile sale.

In anii `80 incepe sa sustina spectacole de Stand-up in baruri mici , locale ca apoi peste putin timp sa-si inceapa turul national , ajungand sa fie numita in 1982 de postul de televiziune Showtime ”cea mai amuzanta persoana din America” .DeGeneres si-a inceput cariera in televiziune jucand in sitcom-ul ”Open House” apoi in “Laurie Hill” al carui esec a dus la succesul ei. In anul urmator i-a fost oferit rolul in serialul ”These Friends of Mine” care in cel de al doilea sezon a fost redenumit “Ellen”. Serialul a rulat pe micile ecrane timp de 4 ani , din 1994 pana in 1998, aducandu-i nominalizari la premiul Emmy dar si Premiul Emmy in urma episodului “Puppy Episode”in care personajul interpretat de Ellen isi recunostea orientarea sexuala cea ce a dus la un record in rating , 46 de milioane de vizualizari. Aceste episod a fost lansat in aprilie , dar in luna februarie Ellen DeGeneres isi face cunoscuta orientarea la “The Oprah Winfrey Show” .Succesul episodului nu a dus si la succesul serialului , acesta fiind anulat aproape imediat dupa. A urmat o perioada dificila pentru Ellen in care s-a intors la Stand-up Comedy.

In 2001 pe postul de televiziune CBS apare sitcom-ul ”The Ellen Show” pana in anul 2002 , cea ce reprezinta inceputul cariereai de prezentator TV a acesteia. Pe 8 septembrie 2003 “The Ellen DeGeneres Show” isi are prima emisie iar pana in prezent a avut peste 1500 de episoade reprezentand 10 sezoane si 10 ani de dedicatie pentru emisiune. In 2007 in urma unui accident casnic Ellen este nevoita sa stea la pat cateva zile , zile in care isi tine emisiunea de pe patul de spital .Emisiunea sa este caractizata printr-un echilibru perfect de intelepciune sinceritate umor si emotie.

Ellen este unul dintre cei mai cautati purtatori de cuvant din intreaga America , facand parte din campaniile de publicitate ale American Express , CoverGirl, Vitaminwater zero , si J.C. Penney, campanii incununate de un adevarat succes si de o crestere majora in popularitate.Atat ea cat si emisiunea sa au primit numeroase premii , nominalizari si distinctii , de exemplu “The Ellen DeGeneres Show” a primit in total 32 de premii cum ar fi Emmy Awards, People Awards ,Genesis Awards si altele.

Ajungand sa prezinte Gala Premiilor Emmy dupa doua anulari cauzate de nelinistea retelei TV gazda ca ceremonia sa nu fie vazuta ca fiind nepasatoare fata de atacurile de la 11 Septembrie 2001 , iar 4 ani mai tarziu la numai dupa 3 saptamani de la trecerea Uraganului Katrina sa fie din nou gazda Premiilor Emmy , fiind a doua oara cand este nevoita sa prezinte premile dupa doua catastrofe nationale.Atat in 1996 cat si in 1997 a mai fost Gazda a Premiilor Emmy.In 2007 a fost aleasa sa gazduiasca cea de-a 79a Editia a Premiilor Oscar.

Devenind atat de indragita de intreaga lume,Ellen incearca sa promoveze atitudini sanatoase pentru societate mereu intr-un mod plin de umor si de bun simt.

Carti scrise :

“Seriously…I’m Kidding.”- publicata pe 4 Octombrie 2011 BestSeller

“The Funny Thing is….” – publicata in 2005 -BestSeller

“My Point… And I Do Have One” – publicata in 1995 a debutat ca numarul unu in lista New York Times Best Seller

Filme:

1999: The Love Letter -Janet Hall

2003- In cautarea lui Neno – Dory

2004- My Short Film-Ellen

Video :